Fit Passport – подобри твоето хранене и спорт по уверен и информиран начин

Задълбочен поглед върху твоето хранене, тегло, прием на витамини и оптимални тренировки:

 • Храни се по начин, съобразен с гените ти.

 • Постигни и задръж желаното тегло.

 • Непоносимост към редица храни? Ще разбереш каква е според генома ти.

 • Рискове за здравето ти, които можеш да избегнеш.

 • Спорт по важния за теб начин: за по-добра форма, здраве и дори професионални спортни успехи!

 • Риск от травми и как да го избегнеш.

 • Ядене на сладко, похапване, чувство за глад? Твоят геном може да има роля тук, но ти ще имаш последната дума.

 • Витамини и минерали, за да знаеш кои храни и добавки имат смисъл за теб.

Време е да постигнеш здравните си цели по уверен и информиран начин.

Благодарение на генетиката можеш да разбереш как тялото ти обработва основни хранителни вещества и витамини. Ще научиш как гените ти могат да повлияят хранителното ти поведение и непоносимостта към глутен и лактоза. Строго индивидуални са и мускулният ти потенциал и начинът, по който тялото ти реагира при упражнения. Това познание за тялото ти ще ти позволи да започнеш да живееш в унисон с нуждите на организма ти и да насочиш усилията, които полагаш за здравето си, в насока, която ще ти донесе по-добри и трайни резултати за по-кратко време.

Добави модули, отговарящи на твоите цели.

Заяви Fit Passport като основен пакет, или го надгради с допълнителни модули така, че да получиш още по-персонализирани препоръки и да подобриш грижата за себе си! Повече детайли ще намериш в описание на модулите по-надолу в тази страница.

 • Модул Health Plus – ще ти даде допълнителни насоки, с които да подобриш контрола върху теглото си, съобразявайки храненето, консумацията на алкохол и режима си на сън със спецификите на твоята ДНК. Също така ще ти помогне да овладееш хроничното възпаление, да намалиш риска от развитието на контузии и да се предпазиш от проблеми, свързани с кардио-метаболитното ти здраве, включително повишени нива на холестерол, кръвна захар, инсулин.
 • Модул Хормонален баланс и метилиране – ще ти помогне да оптимизираш хормоналния баланс в тялото си и да подобриш репродуктивните си възможности. На база на персонализираните насоки, които ще получиш, ще можеш да намалиш риска от развитието на хормон зависими състояния, към които имаш генетично предразположение. А ако при теб вече са налице такива – да ограничиш неприятната симптоматика, които ги придружава.

Вече в 4 различни интерпретации

Вземи интерпретация на Fit Passport, която отговаря точно на твоите нужди и начин на живот:

Health

Базова интерпретация на резултата с цел подобряване на здравето ти.

Подходяща е за теб, ако целиш да подобриш здравето си чрез хранене и движение, и да разбереш дали имаш рискове от определени здравни проблеми и заболявания. Имайки тази информация навреме, ще можеш да живееш по-пълноценен и активен живот и да намалиш рисковете от влошаване на здравето ти и развитие на заболявания, като сърдечно-съдови, анемия, целиакия и други.

Fertility

Интерпретация на резултата с цел подобряване на фертилитета ти.

Подходяща е за теб, ако планираш да станеш родител и искаш да подобриш репродуктивните си възможности. Редица фактори, свързани с храненето и начина на живот, влияят на възможността ни да създадем поколение. Ако вземем мерки, за да подобрим тези фактори, това увеличава шансовете ни да станем родители по естествен начин. Тази интерпретация е подходяща за мъже и жени.

Vegan

Интерпретация, съобразена с нуждите ти при спазване на вегански или вегетариански хранителен режим.

Подходяща е за теб, ако се храниш с основно растителна диета или планираш да преминеш към такава. Интерпретацията ще ти помогне да разбереш какви мерки да вземеш, за да подобриш храненето си и да намалиш рискове за здравето си, свързани с дефицит на B12, желязодефицитна анемия и други състояния, често срещани при вегански и вегетариански режим.

Sport

Интерпретация, фокусирана върху подобряването на спортните ти успехи.

Подходяща е за теб, ако спортуваш професионално или полупрофесионално и искаш да извлечеш максимум информация от гените си, за да се възползваш от атлетичния си потенциал и подобриш представянето си. Информацията за храненето ти също ще бъде съобразена с атлетичните ти цели.

Защо различни интерпретации?

Гените ти определят начина, по който протичат множество процеси в твоето тяло. Тези процеси могат да ти помогнат или попречат да постигнеш конкретни твои цели. Ние знаем, че когато искаш да постигнеш различни цели, интерпретацията на резултатът ти трябва да ти помага в тази насока.

 • Пиеш ли твърде много кафе? Отговорът на този въпрос варира в зависимост от това дали планираш да станеш родител, или планираш да имаш много добри спортни успехи.

 • Имаш ли риск от желязодефицитна анемия и как се справяш с витамин B12? Това може да е много важен фактор и да има нужда от специален фокус, ако спазваш растителен хранителен режим.

 • Рискът от травми спира ли те в постигането на успехите, които търсиш? В същото време, той не е от толкова голямо значение, ако твоят фокус е подобряването на шансовете за създаване на дете.

Отключи потенциала си за здравословен и активен начин на живот и поръчай Fit Passport!

Цена на основен пакет: 996 лв.
Цена на модул Health Plus: 200 лв.
Цена на модул Хормонален баланс и метилиране: 469 лв.

Поръчай и избери интерпретация и модули

Знаеш ли кой е най-прекият път към по-доброто ти здраве и форма? Около нас има невероятно разнообразие от хранителни препоръки, тренировки, изобилие от всякакви хранителни добавки и насоки за грижа за здравето. Знаеш ли кои от тях няма да са ти от полза, кои ще ти навредят и кои ще са най-ефективни за теб?

Един от най-големите ориентири, които могат да ти помогнат в избора на оптималната за теб грижа е информацията, която можеш да получиш за гените си, анализирана от експерт в сферата на генетиката. Това ще ти даде оптималната посока, в която да насочиш усилията си за подобряване на хранителния и двигателния си режим, за да постигнеш здравните си цели.

Какво включва Fit Passport

Генетично изследване

Генетично изследване

Създадено специално за оптимално здраве и спортно представяне

Индивидуален генетичен паспорт

Индивидуален генетичен паспорт

Ще получиш информация за твоите предразположения според изследваните категории гени.

Генетична консултация

Консултация с лекар генетик

Информацията от генетичното изследване ще ти бъде разяснена по време на консултация с лекар, който ще отговори на въпросите ти и ще ти обясни какво е важно да предприемеш на база на анализа.

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Ако в рамките на три месеца при теб възникнат още въпроси или имаш нужда от съдействие, имаш възможност за още една консултация с нашите специалисти.

Какво ще разбереш за себе си в детайли

Можеш да надградиш услугата с допълнителни модули

Информацията от модула ще ти даде допълнителни насоки, с които да подобриш контрола върху теглото си, съобразявайки храненето, консумацията на алкохол и режима си на сън със спецификите на твоята ДНК. Също така ще ти помогне да овладееш хроничното възпаление, да намалиш риска от развитието на контузии и да се предпазиш от проблеми, свързани с кардио-метаболитното ти здраве, включително повишени нива на холестерол, кръвна захар, инсулин.

Този модул е подходящ за теб, ако:

 • Имаш нужда от допълнителни насоки, свързани с хранителните ни навици, които да ти помогнат да оптимизираш теглото си.
 • Търсиш причината за трудностите, свързани с невъзможността да свалиш нужните килограми, извън храненето (режим на сън, прием на алкохол).
 • Планираш да спортуваш активно и искаш да се предпазиш от евентуални травми.
 • В рода ти има случаи на захарен диабет, повишено кръвно налягане, метаболитен синдром или други проблеми на кардио-метаболитното здраве, от които искаш да се предпазиш.

Този модул ще ти даде информация за:

 1. Хранителни навици и управление на теглото ти:
  • Дали имаш завишена податливост на глад
  • Каква е твоята способност да поддържаш теглото си дългосрочно, след като отслабнеш
 2. Дали имаш предразположеност към кратко продължение на съня
 3. Каква е твоята чувствителност към алкохол
 4. Имаш ли завишен риск от раменна контузия
 5. Възпаление и антиоксидантен капацитет:
  • Адипонектин
  • Интерлевкин 6
  • Супероксид Дисмутаза 2
  • Азотен Оксид
 6. Кардио-метаболитно здраве:
  • Риск от проблемни стойности в липидния профил: Общ холестерол; LDL Холестерол; HDL Холестерол; Триглицериди
  • Риск от повишена глюкоза на гладно
  • Риск от завишени нива на инсулин

Информацията от модула ще ти помогне да оптимизираш хормоналния баланс в тялото си и да подобриш репродуктивните си възможности. На база на персонализираните насоки, които ще получиш, ще можеш да намалиш риска от развитието на хормон зависими състояния, към които имаш генетично предразположение. А ако при теб вече са налице такива – да ограничиш неприятната симптоматика, които ги придружава.

Този модул е подходящ за теб, ако:

 • Планираш бременност и искаш по-добре да подготвиш тялото си за нея. Тогава обезателно комбинирай модула с Fit Passport Fertility!
 • Имаш хормонални проблеми, свързани с метаболизма на естрогени и андрогени.
 • Страдаш от хронично заболяване, свързано с метаболизма на естроген.
 • Имаш проблем с нивата на хомоцистеин в кръвта.
 • Имаш проблемни стойности на нивата на витамини от групата B.

Какво ще научиш от информацията, включена в този модул:

 • Ще разбереш дали имаш нарушено метаболизиране на хомоцистеин до нетоксични нива и дали имаш нужда от по-големи дози фолиева киселина и витамини от група B.
 • Как разграждаш естрогеновите метаболити.
 • Дали имаш риск за високи нива на дихидротестостерон.
 • Какъв е твоят риск за оксидативна клетъчна увреда, както и риск от клетъчна увреда вследствие на скоростта на естрогенова деактивация.
 • Дали имаш повишен риск за повишени естрогенови нива, както и за повишено съотношение между естрогени и андрогени.
 • Дали имаш риск за повишено ниво на допамин.

Модулът ти дава информация за 12 маркера, които кодират ензими, участващи в метаболизма на важни хормони като естрогени и андрогени. Включени са и маркери, кодиращи ензими с важна роля за ДНК метилирането, който е ключов процес за нормалното клетъчно развитие.

Изследвани маркери, свързани с хормоналния метаболизъм:

Цитохром P450 17A1 CYP17A1, rs743572
Ароматаза CYP19A1, rs10046
Цитохром 1В1 CYP1B1, rs1056836
UDP-глюкуронозил трансфераза 2B15 UGT2B15, rs1902023
Митохондриална супероксид дисмутаза 2 SOD2, rs4880
Катехол-О-метилтрансфераза COMT, rs4680
Глутатион-S-трансфераза Р1 GSTP1, rs1695
Глутатион-S-трансфераза Т1 GSTT1, rs2266633

Изследвани маркери, свързани с метилирането:

Метионин редуктаза MTR, rs1805087
Метионин синтаза редуктаза MTRR, rs1801394
Метилен тетрахидрофолат редуктаза А MTHFR (A1298C), rs1801131
Метилен тетрахидрофолат редуктаза В MTHFR (C677T), rs1801133

Услугата е базирана на иновативно генетично изследване, разработено в сътрудничество с учени от световна класа, медицински специалисти, генетици, експерти в храненето и спорта. Изследват се генетични маркери, даващи широк поглед върху твоето хранене, тегло, здравни рискове и физическа активност.

Мнения за Fit Passport

Вера Г. – Fit Passport

Решението ми да се обърна към Боряна и Re:Gena беше на 100% правилно и оправда очакванията ми!

За себе си избрах услугата Fit Passport! Изключително съм доволна от разговора с д-р Виктория Спасова, много компетентна и мила и най-вече разбираща си от работата! Научих нови неща, което ме радва.

Моят Fit Passport е красиво и професионално оформен, а съдържанието е изчерпателно и на достъпен език, така че и след време като го погледна да разбирам за какво става дума.

Разговорите и срещите ми с Боряна бяха изключително приятни, лични и ползотворни и оставяха в мен едно много добро чувство и позитивно настроение. Също така, офисът e много уютен и приятен, а локацията страхотна.

Вера Г.
Избери твоята услуга

1. Избери твоята услуга

Можеш да заявиш твоята услуга от тук, по телефон или на място в кабинета ни. Ние можем да ти помогнем в избора, като ти дадем да попълниш наш детайлен здравен въпросник, който да покаже какъв е най-добрия начин, по който можем да ти помогнем. Ако имаш въпроси, насреща сме да ги обсъдим!

Вземи ДНК материал

2. Вземи ДНК материал

Можеш да дадеш твоята ДНК проба за изследването в кабинета ни след предварителна уговорка, а можеш да я вземеш и в своя дом – ако предпочиташ, на посочен от теб адрес ще получиш комплект за събиране на ДНК материал с детайлни инструкции.

ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

3. ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

Взетата проба ще бъде изпратена до една от сертифицираните лаборатории в чужбина, с които работим. Твоят резултат ще е готов в рамките на 4 до 6 седмици.

Анализ на резултата

4. Анализ на резултата

Лекар, специалист по медицинска генетика, ще изготви подробен анализ на твоя резултат. Анализът взима предвид сегашното ти здравословно състояние и родовата анамнеза, за да получиш максимално точни, актуални и приложими решения.

Генетична консултация

5. Консултация

Твоята услуга включва и консултация на живо или дистанционно с лекаря, който е анализирал резултата ти. Прочети детайлите към услугата ти, за да разбереш какви други консултации са включени!

Отключи потенциала си за здравословен и активен начин на живот и поръчай Fit Passport!

Цена на основен пакет: 996 лв.
Цена на модул Health Plus: 200 лв.
Цена на модул Хормонален баланс и метилиране: 469 лв.

Поръчай и избери интерпретация и модули