Healthy Man – проактивна грижа за здравето на съвременния мъж

Услуга, създадена, за да отговори на нуждите на съвременните мъже в усилията за постигане на по-добро здраве, превенция на заболявания, активност и поддържане на теглото:

 • Разбери как да поддържаш по-висок тонус и да подобриш дългосрочно здравето си.

 • Вземи оптимален хранителен режим, изготвен от диетолог и съобразен с гените ти и нуждите ти към сегашния момент.

 • Влез във форма с правилно подбрано хранене и движение без процес на опит-грешка.

 • Разбери до колко гените ти влияят на апетита и вземи мерки за по-добър контрол.

 • Имаш ли генетично предразположение към здравословни проблеми и заболявания и получи насоки как да намалиш риска от развитието им и да се предпазиш.

 • Има ли нужда да приемаш отделно витамини и хранителни добавки.

Заяви Healthy Man като основен пакет, или го надгради с допълнителни модули така, че да получиш още по-персонализирани препоръки и да подобриш грижата за себе си!

 • Модул Когнитивно здраве – фокусиран върху превенцията на невродегенеративни разстройства като Алцхаймер и деменция. Резултатите ще ти дадат конкретни насоки за промени на начина на живот по отношение на хранене, прием на определени добавки, движение и промяна на поведението ти, за да може да намалиш влиянието на негативните генетични предразположения, закодирани в твоята ДНК. Повече детайли ще намериш в описание на модулите по-надолу в тази страница.

Избери активния подход към здравето и вземи своя персонализиран профил сега!

Цена на основен пакет: 1790 лв.
Цена на модул Когнитивно здраве: 200 лв.

ПОРЪЧАЙ И ДОБАВИ МОДУЛИ

Здравето ти, теглото ти и добрата ти форма не са статични величини. През различните периоди от живота факторите, които ти влияят, рязко се променят, а със тях – и грижата за здравето и формата ти. Колкото по-динамичен живот водиш, толкова повече поддържането на качеството на живота ти може да се превърне в предизвикателство. Периодите, свързани с покачване на килограми, обездвижване, стрес и натовареност в работата – всеки от тях има своята специфика и през всеки ти се налага да взимаш множество нелеки решения, за да запазиш здравето, добрата си форма и активността си. Особено, ако в рода имаш и сериозни заболявания. Никой не може да вземе тези решения вместо теб, често нямаш време да се запознаеш с безкрайната като обем информация за целта, а подходът на проба-грешка не е опция.

За щастие има много начини, по които можеш да се подходиш, за да направиш правилните избори за себе си. Един от най-надеждните и съвременни методи е да се довериш на възможностите на персонализираната медицина. Комбинирайки напредъка на генетиката с експертизата на специалисти в сферата на храненето и превенцията на заболявания, можеш да получиш твой индивидуален план, базиран на генетичния ти профил и съобразен с нуждите и здравето ти в сегашния период от живота ти. Това ще ти помогне да оптимизираш грижата за себе си, за да можеш да получиш още по-добри и дългосрочни резултати за здраве, тегло, и тонус.

Какво включва услугата

Генетично изследване

Генетично изследване

Създадено за нуждите на съвременния мъж.

Индивидуален генетичен паспорт

Индивидуален генетичен паспорт

Ще получиш информация за твоите предразположения според изследваните категории гени.

Генетична консултация

Консултация с лекар генетик

Информацията от генетичното изследване ще ти бъде разяснена по време на консултация с лекар, който ще отговори на въпросите ти и ще ти обясни какво е важно да предприемеш на база на анализа.

Персонализиран хранителен режим

Персонализиран хранителен режим

Лекар диетолог ще подготви за теб високоефективен хранителен режим, базиран на гените ти и сегашното ти тегло и здравно състояние. Този режим ще ти помогне да нормализираш и поддържаш теглото си в желаните от теб граници дългосрочно.

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Ако в рамките на три месеца при теб възникнат още въпроси или имаш нужда от съдействие, имаш възможност за още една консултация с нашите специалисти.

Какво ще разбереш за себе си в детайли

Можеш да надградиш услугата с допълнителен модул

Този модул ще ти помогне да разбереш дали имаш повишен риск от развитие на невродегенеративни разстройства, за да можеш да вземеш навременни мерки и да повлияеш този риск. Той тества за генетични варианти, свързани с промени в ключови биологични области, които засягат психичното здраве и риска от когнитивен спад и развитие на заболявания като Алцхаймер или друг вид деменция. Резултатите ще ти дадат конкретни насоки за промени на начина на живот по отношение на хранене, прием на определени добавки, движение и промяна на поведението ти, за да може да намалиш влиянието на негативните генетични предразположения, закодирани в твоята ДНК.

Модулът за ментално здраве не е диагностичен. Резултатите от него няма да ти „кажат“ дали ще развиеш едно или друго състояние. От тях ще научиш дали имаш предразположение към заболявания, които имат отношение към психичното ти здраве и по какъв начин можеш да намалиш риска те да се развият.

Този модул е подходящ за теб, ако:

 • В рода си имаш случаи на болест на Алцхаймер или друг вид деменция.
 • Искаш да разбереш дали имаш риск от когнитивен спад с напредване на възрастта.
 • Искаш да разбереш точно какво да направиш, за да намалиш риска си от развитие на невродегенеративни заболявания.
 • Искаш да се погрижиш не само за физическото, но и за менталното си здраве.
 • Искаш своевременно да вземеш мерки, за да подобриш шанса си за бистър ум с напредване на възрастта.

Какво изследва този модул:

 • Възпаление

Невровъзпалението е един от потенциалните механизми, свързани с отключването на широк спектър от психиатрични разстройства. Вариациите в гените, кодиращи провъзпалителни цитокини, в комбинация с факторите на околната среда могат да увеличат риска от хронично нискостепенно възпаление и развитие на невродегенеративни разстройства.

 • Липиден метаболизъм

Аполипопротеин Е е ключов за липидния метаболизъм протеин, за който се предполага, че е основен рисков генетичен фактор за болест на Алцхаймер с късно начало.

За невродегенеративните разстройства

Лекото когнитивно увреждане причинява малък, но забележим и измерим спад в когнитивните способности, включително в паметта и мисловните умения. Страдащите от леко когнитивно увреждане са изложени на повишен риск от развитие на болестта на Алцхаймер (БА) или друг вид деменция. Промяната във функционирането на специфични биологични области е свързано с повишен риск от леко когнитивно увреждане и БА с късно начало.

Услугата включва изследване на внимателно подбрани генетични маркери, които могат да предоставят на теб и специалистите, с които работиш за подобряване и поддържане на здравето си, ценна информация относно хранителните нужди, необходимото физическо натоварване, необходимата превенция и профилактика, и риска от развитие на редица здравословни проблеми.

Избери твоята услуга

1. Избери твоята услуга

Можеш да заявиш твоята услуга от тук, по телефон или на място в кабинета ни. Ние можем да ти помогнем в избора, като ти дадем да попълниш наш детайлен здравен въпросник, който да покаже какъв е най-добрия начин, по който можем да ти помогнем. Ако имаш въпроси, насреща сме да ги обсъдим!

Вземи ДНК материал

2. Вземи ДНК материал

Можеш да дадеш твоята ДНК проба за изследването в кабинета ни след предварителна уговорка, а можеш да я вземеш и в своя дом – ако предпочиташ, на посочен от теб адрес ще получиш комплект за събиране на ДНК материал с детайлни инструкции.

ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

3. ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

Взетата проба ще бъде изпратена до една от сертифицираните лаборатории в чужбина, с които работим. Твоят резултат ще е готов в рамките на 4 до 6 седмици.

Анализ на резултата

4. Анализ на резултата

Лекар, специалист по медицинска генетика, ще изготви подробен анализ на твоя резултат. Анализът взима предвид сегашното ти здравословно състояние и родовата анамнеза, за да получиш максимално точни, актуални и приложими решения.

Генетична консултация

5. Консултация

Твоята услуга включва и консултация на живо или дистанционно с лекаря, който е анализирал резултата ти. Прочети детайлите към услугата ти, за да разбереш какви други консултации са включени!

Избери активния подход към здравето и вземи своя персонализиран профил сега!

Цена на основен пакет: 1790 лв.
Цена на модул Когнитивно здраве: 200 лв.

ПОРЪЧАЙ И ДОБАВИ МОДУЛИ