За Re:Gena

Боряна Герасимова

Боряна Герасимова

Дълбоко вярвам, че здравето ни не е даденост. То е резултат от ежедневна, целенасочена и проактивна грижа. Затова, ако планираш кариерата си, семейството, ваканциите, покупките си, бих искала да те подтикна да направиш най-важната стъпка – да започнеш да планираш и здравето си.

Научих това по трудния начин. Когато бях на 26 години се разболях от Лимфом на Ходжкин – вид рак на кръвта. Имах изключително голям късмет и след една година тежко, но ефективно лечение, ракът беше победен и влязох в ремисия, което означава, че той беше напълно излекуван. Преживяното беше толкова шокиращо и трудно, че раздели живота ми на два периода – преди и след рака. И в двата периода всичко беше различно. Ценностите и приоритетите ми се пренаредиха, тялото ми беше като подменено. От момиче, което гледаше на бъдещето си с надежда и очакваше пред себе си дълги години, изпълнени с възможности, пътувания и радост, се превърнах в жена, която всячески търси начин да подреди хаоса в тялото и ума си, и най-важното ─ да не се разболее отново от рак. За мен войната с рака се печели чрез по-добрата превенция, а тя в много случаи зависи от това какво правим всеки ден.

Както се досещаш, имах много въпроси. Защо се разболях от рак на толкова ранна възраст? Какво мога да направя, за да не позволя да се завърне? Как да се грижа за себе си, за да се възстановя по-добре от тежкото лечение? В търсене на отговорите на тези въпроси осъзнах колко отчайващо трудно е да разбера кои от всички налични мерки ще ми свършат работа. Нямаше един специалист, който да ми даде решенията. Всеки ми даваше насоки според познанията си и възможностите си, но проблемите ми бяха така обвързани, че нямаше как да бъдат решени на парче!

Щом искаш да подобриш здравето си, значи си напълно наясно – толкова много различни хранителни режими могат да се следват, изобилие от какви ли не хранителни добавки, препоръки за справяне със здравословни проблеми, толкова много лекари с различни мнения. Когато се изправих пред тази реалност осъзнах, че докато разбера кои от всички тези мерки работеха за мен и кои не, губех безценно време, средства, и най-лошото – намалявах шансовете си да се възстановя бързо и да намаля риска от дългосрочните странични ефекти от лечението.

С години търсих начин да намеря точния подход за новия ми и най-важен проект: здравето ми. Най-накрая го създадох за себе си.

Re:Мисия

В годините на ремисия четях непрекъснато за превенция и възстановяване на здравето. Започнах да срещам все повече изследвания и методи, които, ако бях имала навреме, щяха да ми помогнат неимоверно в опитите ми да се възстановя по-бързо и да бъда здрава по-дълго време. Тогава осъзнах колко важно е да можем да правим навременен и информиран избор за начина, по който се храним, движим, живеем, за да може да постигнем здравето, което искаме. Това стана моята мисия и кауза – да започна да споделям с хората това, което бях научила. Да им помогна по по-бърз и лесен начин да намират пътя към здравето си.

Re:Визия

Моята кауза доведе до създаването на компанията NutriGen през 2014 г. Начинанието беше много успешно и следваше визията ми за превенция на заболявания. То, заедно с историята ми, бяха отразени в множество списания и медии, включително сп. Forbes, сп. EVA, сп. Иноватор, в. Капитал, в. Кариери, телевизиите BTV, BNT, BiT, онлайн издания и др. Работата ми беше включена и в доклада на Глобалния предприемачески Мониторинг за България за 2015/2016г.

В началото на 2018г. дойде време за мен да продължа напред и да намеря реализация на каузата си по нови пътища. 9 месеца по-късно, рестартирах каузата и визията си. Ред на новото начало – Re:Gena. Това беше ревизия на начина, по който да продължа – за свое добро и за доброто на хората, на които целях да помогна.

Re:Старт

Време беше за нов старт. Да рестартирам идеята си, за да помагам на хората да намират своя по-пряк път към целите, които имат за здравето си. Да създам удобни услуги, които да ти позволяват да подходиш по-цялостно към планирането на здравето си, а не на парче. Целта им е да те преведат през процес, който ще те улесни направиш необходимите за здравето ти изследвания, да се консултираш с подходящите за теб специалисти и получиш информация, с чиято помощ по-лесно да решиш здравословните си проблеми, да подобриш здравето си в дългосрочен план, да направиш превенция на заболяванията, които са по-рискови за теб. Услуги, с които да ти помогна да рестартираш грижата за здравето си.

Re:Gena лого

Така се появи Re:Gena. Тя е моят отговор на рака, който преживях, и съчетава опита и визията ми за начините за високоефективна превенция на заболявания и грижа за здравето. Тя е това, което осмисля моя личен път към здравето и предизвикателствата, с които се срещнах.

  • Re:Gena е силата да подкрепиш и да помогнеш, на първо място на себе си, а след това – да споделиш знанията си, опита си и извървяния път с тези, които имат нужда от тях.
  • Re:Gena е дисциплината да излезеш от цикъла на оправдания, лутане и повтаряне на едни и същи грешки, които ти вредят.
  • Re:Gena е смелостта без страх да погледнеш какво става в главата и тялото ти.
  • Re:Gena е волята да излезеш от ролята на жертва и пасивен наблюдател на случващото се в живота ти, да погледнеш обективно на нещата, да се информираш, да избереш път и да започнеш да правиш крачка след крачка в посоката да трансформираш грижата за здравето си.

За мен Re:Gena е ревитализацията, регенерацията и новото начало. Тя е вярата ми, че ако положа необходимите усилия, бъдещето отново ще е пълно със здраве и радост. Надявам се тя да бъде това и за теб.

Това начинание винаги ще е в процес на развитие. Правя най-доброто, което мога, за да пресея информацията и да намеря отговори, изследвания и доказани методологии, за да ти предложа по-лесен за разбиране и приложение начин да се грижиш за здравето си.