За Re:Gena

Боряна Герасимова

Боряна Герасимова

Здравето ни не е даденост. То е резултат от ежедневна, целенасочена и проактивна грижа. Планираме кариерата си, семейството, ваканциите, покупките си. Време е да започнем да планираме и здравето си.

Когато бях на 26 години се разболях от Лимфом на Ходжкин – вид рак на кръвта. Имах изключително голям късмет и след една година тежко, но ефективно лечение, ракът беше победен и влязох в ремисия. Преживяното раздели живота ми на два периода – преди и след рака. И в двата периода всичко беше различно. Ценностите и приоритетите ми се пренаредиха, тялото ми беше като подменено. От момиче, което гледаше на бъдещето си с надежда и очакваше пред себе си дълги години, изпълнени с възможности, пътувания и радост, се превърнах в млада жена, която всячески търси начин да подреди хаоса в тялото и ума си, и най-важното ─ да не се разболее отново от рак.

Имах много въпроси. Защо се разболях от рак на толкова ранна възраст? Какво мога да направя, за да не позволя да се завърне? Как да се грижа за себе си, за да се възстановя по-добре от тежкото лечение? В търсене на отговорите на тези въпроси осъзнах колко отчайващо трудно е да разбера кои от всички налични мерки ще ми свършат работа. Толкова много различни хранителни режими могат да се следват, толкова много различни добавки да се приемат, толкова различни терапии за всеки здравословен проблем, толкова много лекари с различни мнения. Но докато разбера кои от всички тези мерки работеха за мен и кои не, губех безценно време, средства, и най-лошото – неоптималната грижа намаляваше шансовете ми да се възстановя бързо и да намаля риска от дългосрочните странични ефекти от лечението.

Re:Мисия

В годините на ремисия четях непрекъснато за превенция и възстановяване на здравето. Започнах да срещам все повече изследвания и методи, които, ако бях имала навреме, щяха да ми помогнат неимоверно в опитите ми да се възстановя по-бързо и да бъда здрава по-дълго време. Тогава осъзнах колко важно е да можем да правим навременен и информиран избор за начина, по който се храним, движим, живеем, за да може да постигнем здравето, което искаме. Това стана моята мисия и кауза – да започна да споделям с хората това, което бях научила. Да им помогна по по-бърз и лесен начин да намират пътя към здравето си.

Re:Визия

Моята кауза доведе до създаването на компанията NutriGen през 2014 г. Начинанието беше много успешно и следваше визията ми за превенция на заболявания. То, заедно с историята ми, бяха отразени в множество списания и медии, включително сп. Forbes, сп. EVA, сп. Иноватор, в. Капитал, в. Кариери, телевизиите BTV, BNT, BiT, онлайн издания и др. Работата ми беше включена и в доклада на Глобалния предприемачески Мониторинг за България за 2015/2016г.

В началото на 2018г. дойде време за мен да продължа напред и да намеря реализация на каузата си по нови пътища. 9 месеца по-късно, рестартирах каузата и визията си. Ред на новото начало – Re:Gena. Това беше ревизия на начина, по който да продължа – за свое добро и за доброто на хората, на които целях да помогна.

Re:Старт

Време беше за нов старт. Да рестартирам идеята си, за да помагам на хората да намират своя по-пряк път към целите, които имат за здравето си. Да създам удобни услуги, които да ти позволяват да подходиш по-цялостно към планирането на здравето си, а не на парче. Целта им е да те преведат през процес, който ще те улесни направиш необходимите за здравето ти изследвания, да се консултираш с подходящите за теб специалисти и получиш информация, с чиято помощ по-лесно да решиш здравословните си проблеми, да подобриш здравето си в дългосрочен план, да направиш превенция на заболяванията, които са по-рискови за теб. Услуги, с които да ти помогна да рестартираш грижата за здравето си.

Re:Gena лого

Така се появи Re:Gena. Тя е моят отговор на рака, който преживях, и съчетава опита и визията ми за начините за високоефективна превенция на заболявания и грижа за здравето. Тя е това, което осмисля моя личен път към здравето и предизвикателствата, с които се срещнах.

  • Re:Gena е силата да подкрепиш и да помогнеш, на първо място на себе си, а след това – да споделиш знанията си, опита си и извървяния път с тези, които имат нужда от тях.
  • Re:Gena е дисциплината да излезеш от цикъла на оправдания, лутане и повтаряне на едни и същи грешки, които ти вредят.
  • Re:Gena е смелостта без страх да погледнеш какво става в главата и тялото ти.
  • Re:Gena е волята да излезеш от ролята на жертва и пасивен наблюдател на случващото се в живота ти, да погледнеш обективно на нещата, да се информираш, да избереш път и да започнеш да правиш крачка след крачка в посоката да трансформираш грижата за здравето си.

За мен Re:Gena е ревитализацията, регенерацията и новото начало. Тя е вярата ми, че ако положа необходимите усилия, бъдещето отново ще е пълно със здраве и радост. Надявам се тя да бъде това и за теб.

Това начинание винаги ще е в процес на развитие. Правя най-доброто, което мога, за да пресея информацията и да намеря отговори, изследвания и доказани методологии, за да ти предложа по-лесен за разбиране и приложение начин да се грижиш за здравето си.