Решения за ендометриоза

Ендометриозата е заболяване, което засяга приблизително 10% от жените в репродуктивна възраст. Много съществено влияние върху протичането на заболяването и овладяването на симптомите му оказва начинът на хранене на пациентите.

Въпреки че има много теории за възникването на болестта, точната причина за заболяването все още не е ясна. Както и при редица други заболявания, счита се, че съществуват и генетични фактори, които допринасят за развитието и протичането на ендометриоза.

Какви решения предлагат специалистите?

Виж записите на нашите уебинари със специалисти, които споделят своя опит и дават ценна инфомация за повлияването и превенцията на ендометриоза, и за начините, по които можеш да се почувстваш по-добре!

„Факторът хранене при ендометриоза“ с доц. д-р Дарина Найденова

Гледай видео запис
Уебинар – Eндометриоза и генетика

Eндометриоза и генетика“ с д-р Виктория Спасова

Гледай видео запис

Видове генетични изследвания, които са подходящи за дами с ендометриоза

ДНК тест Estrogen Detox

Estrogen Detox – Намали риска от развитието на естроген-зависими заболявания

Изследването Estrogen Detox изследва генни варианти, за които е доказано, че оказват влияние върху процесите на метаболизъм и детоксикация на естрогена. Чрез тези процеси тялото разгражда естрогените, за да предотврати остатъчните естрогенни метаболити, причиняващи проблемни странични ефекти и увеличавайки риска от редица заболявания.

Резултатите от ДНК теста ще ти помогнат да направиш персонализирани промени в начина си на живот, които ще ти помогнат да контролираш нивата на естроген в организма си. Тези промени се отнасят до начина ти на хранене, двигателния ти режим, приема на хормони и добавки, честотата на нужната ти профилактика.

Прочети повече
ДНК тест Healthy Woman

Healthy Woman – проактивна грижа за здравето на съвременната жена

Много фактори влияят върху цялостното здраве и качество на живот на дамите с ендометриоза. За да можеш да подобриш здравето си, да намалиш или премахнеш болката и да подобриш твоя фертилитет, е важно да съобразиш грижата за себе си с индивидуалните нужди на твоето тяло. Сега можеш да получиш създаден за теб режим, изготвен от експерти в генетиката и храненето, и съобразен с твоя уникален генетичен профил.

Ще научиш дали при теб има рискове за по-високи нива на възпаление, оксидативен стрес, проблеми с детоксикацията, как усвояваш редица храни и хранителни добавки, имаш ли непоносимости към храни и много други! Персонализираната програма може да ти осигури детайлите, които са ти необходими, за да взимаш правилните решения за здравето си по време на целия си живот.

Прочети повече

Видове генетични консултации, които могат да бъдат полезни за теб

Ако не знаеш към кое генетично изследване да се насочиш или не си сигурна дали за теб генетичните изследвания биха били от полза, можеш да поговориш с експерт по медицинска генетика, който ще ти помогне да вземеш най-правилното за теб решение!

Разгледай нашите консултации, които са подходящи за дами с ендометриоза и произтичащи от нея проблеми.

Предварителна генетична консултация

Предварителна консултация

Прочети повече
Репродуктивна генетична консултация

Репродуктивна консултация

Прочети повече
Онкологична генетична консултация

Онкологична консултация

Прочети повече