Превенция на заболявания

Мисията ни е да ти съдействаме да постигаш здравните си цели с лекота и по най-ефективния за теб начин, като взимаш информиран избор за грижата за здравето си и за начина си на живот!

Начинът, по който живееш неизменно се отразява на здравето ти и избори, които може да са подходящи за другите хора, не винаги са удачни за теб. Това е така, защото всички ние имаме различни „слаби места“, част от които са определени от нашата ДНК. По тази причина, когато популярните здравни препоръки не работят за теб, значи е време да погледнеш в гените си.

Как да се грижиш за здравето си без да налучкваш?

Ние знаем, че здравето ни не е даденост, а е резултат от ежедневна, целенасочена и проактивна грижа. Когато имаш навременна информация за рисковете за здравето ти и възможностите за превенцията им, грижата за здравето ти може да е проактивна и изключително ефективна. По този начин ти не само ще избегнеш множество сериозни проблеми, но също така ще се радваш на повече енергия, дълголетие и време с хората, които обичаш. Тази грижа ще ти се отплати многократно!

За да постигнеш персонализирана и високоефективна грижа за здравето си за цял живот, е важно да провериш как протичат редица твои биологични процеси. Ако някои от тях не функционират добре и се съчетаят с неподходящ начин на живот, това може да доведе до развитието или влошаването на редица хронични заболявания, сред които:

 • Диабет тип 2 и инсулинова резистентност

 • Остеопороза и ревматизъм

 • Онкологични заболявания

 • Сърдечносъдови заболявания

 • Автоимунни заболявания

 • Влошено ментално здраве и психични разстройства

 • Неврологични заболявания

 • Хормонален дисбаланс и естроген-зависими заболявания

Възрастни, но все още здрави и активни!

Яснота и спокойствие с персонализирана грижа за здравето

Ако знаеш как определени биологични процеси протичат при теб, ще можеш да вземеш навременни и ефективни мерки, за да намалиш риска си от развитие на хронични заболявания и да се погрижиш за здравето си дългосрочно. По този начин ще имаш спокойствието, че правиш за здравето си това, което зависи от теб, без да налучкваш и да даваш време и ресурси за мерки, които не дават желания ефект или дори ти вредят.

Следните биологични процеси могат да допринесат за развитието на горните заболявания:

 • Детоксикация, I и II фаза – процесът по изхвърлянето на вредни вещества от организма.
  Оксидативен стрес и антиоксидантна защита.

 • Метилиране – процес по възстановяване на ДНК.

 • Чувствителност към инсулин

 • Хронично възпаление – нарастващ брой често срещани заболявания като например затлъстяване, сърдечни болести, артрит и възпалителни чревни заболявания се асоциират с хронично възпаление.

 • Здраве на костите – синтез на колаген, нужда от калций и прием на витамин D.

 • Липиден метаболизъм – риск от проблеми с холестерола влошено сърдечно-съдово здраве.

 • Метаболизъм на естроген, който може да допринесе за риска от развитие на естроген-зависими заболявания

 • Усвояване на редица витамини –A, C, D, B12, фолат

 • Лактозна и глутенова непоносимост, които играят роля за чревното здраве.

Ключовото в генетичните изследвания в сферата на нутригеномиката и нутригенетиката е, че те дават информация за взаимодействието между генома ни и начина ни на живот. Тази информация може да се използва за информиран избор в грижата за здравето – превенция на заболявания, повлияване на теглото, подобряване на хранителния режим и суплементацията, и много други. 

Информацията, която се получава от тях, е свързана с насоки за хранене, добавки, спорт и профилактика. Какви ще бъдат тези насоки зависи от генетичните резултати, текущото здраве и личните цели, свързани с него. Тези насоки целят да проследят, подобрят или компенсират процеси, които на генетично ниво не функционират добре.

Как ще създадем твоя персонализиран план за здраве?

Индивидуален генетичен паспорт

Свържи се с нас

Ние ще ти изпратим здравен въпросник, за да уточним какви са твоите цели, свързани със здравето ти и какви са предизвикателствата, които срещаш с него.

Персонализиран хранителен режим

Изготвяме план

Ще разгледаме твоя здравен въпросник и ще създадем план, който да ти помогне да посрещнеш здравните си предизвикателства и да постигнеш здравните си цели. Той може да е съставен от изследвания, изготвяне на режими, провеждане на различни консултации със специалисти – изцяло персонализиран за теб!

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Среща за въпроси

Ще проведем консултация, за да обсъдим твоите въпроси във връзка с персонализирания ти план. След като разгледаш плана си, може да пожелаеш някои модификации – ние ще нанесем предложените от теб промени. Консултацията е с продължителност 30 минути и може да се проведе както лично, така и дистанционно (по телефон, Skype или Zoom).

Генетично изследване

Започваме процеса!

Ако планът ти харесва и усещаш увереност и спокойствие за ползите за здравето, които ще ти донесе, започваме процеса по неговото изпълнение! По този начин ще направиш първата крачка към ефективното планиране на твоето здраве!

Кои от тези процеси са приоритетни за здравето ти според твоята ДНК и къде трябва да е фокусът ти?

Заедно можем да изградим програмата, която е най-подходяща за теб!