Healthy Woman – проактивна грижа за здравето на съвременната жена

Услуга, създадена, за да отговори на нуждите на съвременната жена в грижата за здравето, фигурата и превенция на заболявания:

 • Разбери как да подобриш здравето си и да възвърнеш енергията на тялото си.

 • Вземи оптимален хранителен режим, съобразен с гените ти и нуждите ти към сегашния момент.

 • Постигни и поддържай желаното тегло без диети и налучкване.

 • Разбери към какви здравословни проблеми и заболявания си предразположена и как да намалиш риска от развитието им.

 • Има ли нужда да приемаш отделно витамини и хранителни добавки и ако да – какви да са те.

Заяви Healthy Woman като основен пакет, или го надгради с допълнителни модули така, че да получиш още по-персонализирани препоръки и да подобриш грижата за себе си! Повече детайли ще намериш в описание на модулите по-надолу в тази страница.

 • Модул Когнитивно здраве – фокусиран върху превенцията на невродегенеративни разстройства като Алцхаймер и деменция. Резултатите ще ти дадат конкретни насоки за промени на начина на живот по отношение на хранене, прием на определени добавки, движение и промяна на поведението ти, за да може да намалиш влиянието на негативните генетични предразположения, закодирани в твоята ДНК.
 • Модул Фертилитет и бременност – ще ти бъде от полза, в случай че планираш да имаш дете или си в началото на своята бременност и искаш да подобриш здравето си, за да намалиш шанса от възникването на евентуални проблеми при износването на плода. Ще получиш конкретни насоки за подобрения по отношение на хранителния ти режим, приема на добавки и ежедневните ти навици.

Избери активния подход към здравето и вземи своята персонализирана грижа сега!

Цена на основен пакет: 1790 лв.
Цена на модул Когнитивно здраве: 200 лв.
Цена на модул Фертилитет и бременност: 470 лв.

Поръчай и добави модули

Здравето на жените не е статична величина. През различните периоди от живота факторите, които ти влияят, рязко се променят, а със тях – и грижата за здравето, тонуса и енергията ти. Колкото по-динамичен живот водиш, толкова повече грижата за здравето ти може да се превърне в истинско предизвикателство. Периодите, свързани с покачване и сваляне на килограми, натовареността в офиса и по време на отглеждането на деца, бременност, кърмене, менопауза – всеки от тях има своята специфика и през всеки ти се налага да взимаш множество нелеки решения. Особено, ако в рода имаш сериозни заболявания, от които искаш да се предпазиш. Никой не може да вземе тези решения вместо теб, а информацията, която трябва да вземеш предвид, за да ги направиш, е сякаш безкрайна като обем, а подходът на проба-грешка не е опция.

За щастие има много начини, по които можеш да се подходиш, за да направиш правилните избори за себе си. Един от най-надеждните и съвременни методи е да се довериш на възможностите на персонализираната медицина. Комбинирайки напредъка на генетиката с експертизата на специалисти в сферата на храненето и превенцията на заболявания, можеш да получиш твой индивидуален план, базиран на генетичния ти профил и съобразен с нуждите и здравето ти в сегашния период от живота ти. Това ще ти помогне да оптимизираш грижата за себе си, за да можеш да получиш още по-добри и дългосрочни резултати за здраве, енергия и тонус.

Какво включва услугата

Генетично изследване

Генетично изследване

Съобразено с нуждите на съвременната жена.

Индивидуален генетичен паспорт

Индивидуален генетичен паспорт

Ще получиш информация за твоите предразположения според изследваните категории гени.

Генетична консултация

Консултация с лекар генетик

Информацията от генетичното изследване ще ти бъде разяснена по време на консултация с лекар, който ще отговори на въпросите ти и ще ти обясни какво е важно да предприемеш на база на анализа.

Персонализиран хранителен режим

Персонализиран хранителен режим

Лекар диетолог ще подготви за теб високоефективен хранителен режим, базиран на гените ти и сегашното ти тегло и здравно състояние. Този режим ще ти помогне да нормализираш и поддържаш теглото си в желаните от теб граници дългосрочно.

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Ако в рамките на три месеца при теб възникнат още въпроси или имаш нужда от съдействие, имаш възможност за още една консултация с нашите специалисти.

Какво ще разбереш за себе си в детайли

Можеш да надградиш услугата с допълнителни модули

Този модул ще ти помогне да разбереш дали имаш повишен риск от развитие на невродегенеративни разстройства, за да можеш да вземеш навременни мерки и да повлияеш този риск. Той тества за генетични варианти, свързани с промени в ключови биологични области, които засягат психичното здраве и риска от когнитивен спад и развитие на заболявания като Алцхаймер или друг вид деменция. Резултатите ще ти дадат конкретни насоки за промени на начина на живот по отношение на хранене, прием на определени добавки, движение и промяна на поведението ти, за да може да намалиш влиянието на негативните генетични предразположения, закодирани в твоята ДНК.

Модулът за ментално здраве не е диагностичен. Резултатите от него няма да ти „кажат“ дали ще развиеш едно или друго състояние. От тях ще научиш дали имаш предразположение към заболявания, които имат отношение към психичното ти здраве и по какъв начин можеш да намалиш риска те да се развият.

Този модул е подходящ за теб, ако:

 • В рода си имаш случаи на болест на Алцхаймер или друг вид деменция.
 • Искаш да разбереш дали имаш риск от когнитивен спад с напредване на възрастта.
 • Искаш да разбереш точно какво да направиш, за да намалиш риска си от развитие на невродегенеративни заболявания.
 • Искаш да се погрижиш не само за физическото, но и за менталното си здраве.
 • Искаш своевременно да вземеш мерки, за да подобриш шанса си за бистър ум с напредване на възрастта.

Какво изследва този модул:

 • Възпаление

Невровъзпалението е един от потенциалните механизми, свързани с отключването на широк спектър от психиатрични разстройства. Вариациите в гените, кодиращи провъзпалителни цитокини, в комбинация с факторите на околната среда могат да увеличат риска от хронично нискостепенно възпаление и развитие на невродегенеративни разстройства.

 • Липиден метаболизъм

Аполипопротеин Е е ключов за липидния метаболизъм протеин, за който се предполага, че е основен рисков генетичен фактор за болест на Алцхаймер с късно начало.

За невродегенеративните разстройства

Лекото когнитивно увреждане причинява малък, но забележим и измерим спад в когнитивните способности, включително в паметта и мисловните умения. Страдащите от леко когнитивно увреждане са изложени на повишен риск от развитие на болестта на Алцхаймер (БА) или друг вид деменция. Промяната във функционирането на специфични биологични области е свързано с повишен риск от леко когнитивно увреждане и БА с късно начало.

Модулът ще ти бъде от полза, в случай че планираш да имаш дете или си в началото на своята бременност и искаш да подобриш здравето си, за да намалиш риска от възникването на евентуални проблеми при износването на плода. Резултатите от модула ще ти помогнат да разбереш как протичат ключови биологични процеси в тялото ти, от които зависи твоето здраве и здравето на бъдещото ти дете. Ще получиш конкретни насоки за подобрения по отношение на хранителния ти режим, приема на добавки и ежедневните ти навици.

Този модул е подходящ за теб:

 • Ако планираш бременност и искаш да осигуриш на тялото си ресурсите, от които се нуждае, за да е в добра кондиция и бебето да се развива при максимално добри условия.
 • Ако се намираш в първите месеци от своята бременност и искаш да намалиш риска от възникването на евентуални проблеми при износването на плода.
 • Ако не успяваш да заченеш по естествен път и търсиш начин да подобриш общото си здравословно състояние, за да спомогнеш този процес.

Този панел ще ти даде информация за генетични предразположения, свързани с:

 • Риска от възникване на евентуални усложнения по време на бременност, включително високо кръвно налягане, гестационен диабет, прееклампсия.
 • Риска от настъпването на преждевременно раждане или спонтанен аборт.
 • Риска бебето да се роди с твърде ниско или твърде високо тегло.
 • Психичното ти здраве, което повлиява общото ти здравословно състояние по време на бременността.
 • Индивидуалните ти нужди от микронутриенти, които играят важна роля при износването на плода.

Услугата включва изследване на внимателно подбрани генетични маркери, които могат да предоставят на теб и специалистите, с които работиш за подобряване и поддържане на здравето си, ценна информация относно хранителните нужди, необходимото физическо натоварване, необходимата превенция и профилактика, и риска от развитие на редица здравословни проблеми.

Избери твоята услуга

1. Избери твоята услуга

Можеш да заявиш твоята услуга от тук, по телефон или на място в кабинета ни. Ние можем да ти помогнем в избора, като ти дадем да попълниш наш детайлен здравен въпросник, който да покаже какъв е най-добрия начин, по който можем да ти помогнем. Ако имаш въпроси, насреща сме да ги обсъдим!

Вземи ДНК материал

2. Вземи ДНК материал

Можеш да дадеш твоята ДНК проба за изследването в кабинета ни след предварителна уговорка, а можеш да я вземеш и в своя дом – ако предпочиташ, на посочен от теб адрес ще получиш комплект за събиране на ДНК материал с детайлни инструкции.

ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

3. ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

Взетата проба ще бъде изпратена до една от сертифицираните лаборатории в чужбина, с които работим. Твоят резултат ще е готов в рамките на 4 до 6 седмици.

Анализ на резултата

4. Анализ на резултата

Лекар, специалист по медицинска генетика, ще изготви подробен анализ на твоя резултат. Анализът взима предвид сегашното ти здравословно състояние и родовата анамнеза, за да получиш максимално точни, актуални и приложими решения.

Генетична консултация

5. Консултация

Твоята услуга включва и консултация на живо или дистанционно с лекаря, който е анализирал резултата ти. Прочети детайлите към услугата ти, за да разбереш какви други консултации са включени!

Избери активния подход към здравето и вземи своята персонализирана грижа сега!

Цена на основен пакет: 1790 лв.
Цена на модул Когнитивно здраве: 200 лв.
Цена на модул Фертилитет и бременност: 470 лв.

Поръчай и добави модули