Athlete Passport – твоето решение за отлични спортни резултати и ефективна превенция на травми

ДНК-базираният пакет Athlete Passport е за теб, ако се занимаваш полупрофесионално или професионално със спорт и искаш да подобриш представянето си и да удължиш спортната си кариера, или срещаш проблеми със спортното си представяне. Пакетът е подходящ и за млади таланти (над 3 г. възраст), като се извършва еднократно в живота.

Athlete Passport е предназначен да ти помогне да извлечеш максимума от генетично заложения ти потенциал, и покрива ключови за спортистите генетични фактори за: 

 • Установяване на спортния потенциал;

 • Оптимизиране на тренировъчния режим;

 • Персонализация на хранителния режим;

 • Превенция на травми;

 • Подобряване на възстановяването след тренировка.

Какво включва Athlete Passport?

Генетично изследване

Генетично изследване

Над 80 генетични маркера, даващи информация за твоя спортен потециал, риск от травми, капацитет за възстановяване и индивидуален метаболизъм на нутриенти и храни.

Индивидуален генетичен паспорт

70 страници детайлен доклад

Детайлен доклад в размер от над 70 страници с информация за генетичните ти резултати и конкретни препоръки.

Генетична консултация

Анализ и консултация с лекар генетик

Над 12 страници индивидуален писмен анализ от лекар генетик с последваща едночасова лична консултация.

Персонализиран хранителен режим

Диетологична консултация

Консултация с диетолог с нутригеномичен опит, с насоки за промяна на режима ти на хранене според ДНК резултатите и текущите ти здравни и спортни предизвикателства.

Вторична консултация в рамките на 3 месеца

Консултация за твоя треньор

В пакета е включена и 30 минутна консултация за твоя треньор, за да обсъди резултатите ти с лекар генетик и да уточни стратегията, която ще следвате от тук нататък.

Заяви Athlete Passport и реализирай спортния си потенциал!

1996.00 лв.Поръчай

С Athlete Passport ще можеш да:

 • Намалиш значително риска от възникване на травми.
 • Ускориш процеса на възстановяване след тренировка, по-сериозно натоварване или преживяна травма.
 • Използваш по най-добрия начин своя атлетичен потенциал за сила и издръжливост.
 • Постигнеш оптимално спортно представяне, съобразявайки храненето си с нуждите на твоя организъм и скоростта на възстановяване.
 • Постигнеш и поддържаш във времето оптимално телесно тегло.
 • Подобриш здравния си статус и намалиш риска от развитието на здравословни проблеми, към които имаш генетично предразположение.

Как ще постигнеш тези резултати?

ДНК-базираният пакет Athlete Passport ще ти даде възможност да съобразиш храненето, тренировките, приема на добавки и възстановяването си с особеностите на своя геном и индивидуалните нужди и възможности на организма ти. Познавайки генетичните предразположения, които повлияват спортното ти представяне, ще можеш да:

 • Включиш в подготовката си подходящи като тип и интензивност упражнения, които подобряват силата и издръжливостта ти и не те излагат на повишен риск от травми.
 • Идентифицираш и ограничиш консумацията на храни, които при теб водят до понижен физически капацитет и нарушена концентрация.
 • Планираш оптимален прием на добавки, които отговарят на персоналните нужди на организма ти от витамини и минерали и намаляват шанса от мускулни и други увреждания.
 • Следваш подходящи за теб препоръки за възстановяване, свързани с режима ти на сън, храненето, приема на добавки, избора на поддържащи и кондиционни занимания, нуждата ти от почивка.

Каква информация е включена в резултатите от изследването?

ДНК докладът покрива осем основни генетични панела:

Изследването покрива и панел с допълнителни генетични маркери, свързани със спорта и здравето, включително:

 • рискове, свързани с кардио-метаболитното ти здраве;
 • персоналната ти чувствителност към алкохол;
 • индивидуалният ти риск от кратка продължителност на съня.

Как професионалните атлети и екипите им използват Athlete Passport?

В рамките на една година – времето, в което нашият спортист спазва режима, направен според особеностите на неговия геном, той взима пълноценно участие в мачовете, няма травми, чувства се добре. Функционалните тестове и лабораторните изследвания, които му правим, показват нормални стойности на ключовите показатели и завишаване на функционалните възможности. Така че ние имаме и обективни доказателства, че програмата, по която той работи, е абсолютно ефективна.

– д-р Ивайло Якимов, спортен лекар на футболна академия „Лудогорец“

Футболисти

Виж интервюто с д-р Якимов за опита му с Athlete Passport в ПФК Лудогорец!

Плувецът Теодор Цветков постави нов световен рекорд, плувайки в откритите води на язовир Липник в продължение на 71 часа. Ето какво сподели д-р Силвия Паскалева, която е и част от екипа на младия спортист:

Плувец

В основата на резултатите на Теодор стои познаването на неговото тяло, което нямаше как да се случи без ДНК тест.

Прочети пълното интервю с д-р Паскалева за постиженията на Теодор или научи повече за личната история на плувеца при запознаството му с неговата ДНК.

Избери твоята услуга

1. Избери твоята услуга

Можеш да заявиш твоята услуга от тук, по телефон или на място в кабинета ни. Ние можем да ти помогнем в избора, като ти дадем да попълниш наш детайлен здравен въпросник, който да покаже какъв е най-добрия начин, по който можем да ти помогнем. Ако имаш въпроси, насреща сме да ги обсъдим!

Вземи ДНК материал

2. Вземи ДНК материал

Можеш да дадеш твоите ДНК проби за изследването в кабинета ни след предварителна уговорка, а можеш да ги вземеш и в своя дом – ако предпочиташ, на посочен от теб адрес ще получиш комплект за събиране на ДНК материал с детайлни инструкции.

ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

3. ДНК анализ в сертифицирани лаборатории

Athlete Passport се извършва в 2 лаборатории – DNALife и Nutrigenomix, които имат нужната експертиза за качествен ДНК анализ в сферата на храненето и спорта. Твоят резултат ще е готов в рамките на до 6 седмици.

Анализ на резултата

4. Анализ на резултата

Лекар, специалист по медицинска генетика, ще изготви подробен анализ на твоя резултат. Анализът взима предвид сегашното ти здравословно състояние и родовата анамнеза, за да получиш максимално точни, актуални и приложими решения.

Генетична консултация

5. Консултации

Твоята услуга включва и консултации на живо или дистанционно с лекаря, който е анализирал резултата ти, както и с диетолог. Прочети детайлите към услугата ти, за да разбереш какви други консултации са включени!

Заяви Athlete Passport и реализирай спортния си потенциал!

1996.00 лв.Поръчай