ThyroGene – правилното за теб хормон-заместително лечение

Ако приемаш хормон-заместително лечение за хипотиреоидизъм, но не се чувстваш добре и имаш остатъчни симптоми, ДНК изследването ThyroGene може да ти помогне да ги овладееш. Как? Както адаптираш терапията си, съобразявайки я с уникалните нужди на тялото ти, продиктувани от твоите гени.

Какви са те ще разбереш чрез генетичния тест ThyroGene. Резултатите от него ще ти покажат дали си носител на рискова вариация на гена DIO2, която повлиява негативно ензимната активност в организма ти. Ако е така, може да се окаже, че по-удачна от страндартната монотерапия с Т4 за теб би била комбинирана терапия с Т3.

Този тест е за теб, ако:

Заяви твоя ДНК тест и разбери коя е работещата за теб терапия!

290.00 лв.Поръчай

Поръчай ДНК теста ThyroGene и вземи подарък ─ книгата „Протоколът Хашимото“

Имаме специално предложение за теб, което подготвихме в партньорство с издателство „Вдъхновения“. Изданието на д-р Изабела Уенц – „Протоколът Хашимото“ включва 90-дневен план, който ще ти помогне да овладееш по-лесно неприятните симптоми при хипофункция на щитовидната жлеза и да се почувстваш по-добре.

Протоколът Хашимото - Изабела Уенц
15%

При около 15% от хората лечението с Т4 не дава оптимални резултати.

Ако не се чувстваш достатъчно добре, не чакай състоянието ти да се влоши – потърси алтернатива. ДНК изследването ThyroGene може да ти помогне да откриеш най-доброто решение за теб, с което ще се чувстваш и ще изглеждаш добре в дългосрочен план.

Много често при хипотиреоидизъм се изписва хормон-заместително лечение с тироксин (Т4). Знаеш ли обаче, че заради разликите в нашите гени, при около 15% от хората лечението с Т4 не дава оптимални резултати, въпреки че кръвните им показатели са в норма? Тези пациенти страдат от остатъчни симптоми, които могат да включват затруднен контрол на теглото, липса на енергия, замайване, променливи настроения и много други.

Ако ти попадаш в тези 15%, ДНК тестът ThyroGene ще ти помогне да повишиш ефективността на своето лечение, като го съобразиш с особеностите на своята ДНК. На база на резултатите от него и препоръките от лекар-генетик, които ще получиш, твоят ендокринолог може да прецени дали е удачно терапията ти с Т4 да бъде заменена с комбинирана терапия, която включва тиреоидния хормон трийодотиронин (Т3).

Услугата включва ДНК анализ на ген DIO2 и ще ти даде информация за твоята ензимна активност на според изследваната му вариация. Ако ензимната ти активност тя е намалена, това означава, че терапия само с Т4 може да не е подходяща за теб.

Информацията от генетичното изследване ще ти бъде разяснена по време на консултация със специалист по медицинска генетика, който ще отговори на въпросите ти и ако е необходимо, ще ти даде препоръка за консултация с ендокринолог за смяна на твоето лекарство.

За какви симптоми трябва да внимаваш?

 • Понижен ефект при терапия с тиреоидни хормони
 • Покачване на теглото и инсулинова резистентност
 • Влошен контрол на кръвната захар
 • Нарушено когнитивно представяне
 • Отпадналост и хронична умора
 • Засилен косопад
 • Силна чувствителност към студ
 • Запек
 • Хъркане
 • Бледа и лющеща се кожа
 • Напрежение в мускулите на раменете и бедрата
 • Слабост в краката
 • Увеличаване на теглото от задържане на течности
 • Ограничена подвижност на ставите на ръцете и краката
 • Хронична депресия
 • Обилна менструация
 • Сухота в очите и нарушено зрение
Избери твоята услуга

1. Избери твоята услуга

Можеш да заявиш твоята услуга от тук, по телефон или по мейл. Ако имаш въпроси или не знаеш дали това е най-подходящата за теб услуга, свържи се с нас. Ще се радваме да ти помогнем в избора на най-подходящото за теб решение!

Вземи ДНК материал

2. Вземи ДНК материал

На посочен от теб адрес ще получиш комплект за събиране на ДНК материал с детайлни инструкции. ДНК пробата може да се вземе от устната кухина, или с няколко капки кръв от пръст върху специална филтърна хартия. Ще се свържем с теб предварително, за да разберем кой начин предпочиташ.

ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

3. ДНК анализ в сертифицирана лаборатория

Взетата проба ще бъде изпратена до една от сертифицираните лаборатории в чужбина, с които работим. Твоят резултат ще е готов в рамките на 4 до 6 седмици.

Анализ на резултата

4. Анализ на резултата

Лекар, специалист по медицинска генетика, ще изготви анализ на твоя резултат, в който ще включи препоръки за следващи стъпки. Анализът взима предвид сегашното ти здравословно състояние и родовата анамнеза, за да получиш максимално точни, актуални и приложими решения.

Генетична консултация

5. Консултация

Твоята услуга включва и дистанционна консултация (онлайн или по телефон) с лекаря, който е анализирал резултата ти.

Заяви твоя ДНК тест и разбери коя е работещата за теб терапия!

290.00 лв.Поръчай