Уебинарът се проведе на 19 април с д-р Силвия Паскалева, дм

Гледай видеото на запис или прочети акцентите от него!

Знаеш ли на какво се дължат промените в теглото ти? Със сигурност начинът ти на хранене оказва значително влияние в това отношение, но има още много ключови фактори, на които е важно да обърнеш внимание. Ако знаеш кои са, ще можеш да ги контролираш много по-успешно, а това ще ти помогне да държиш стрелката на кантара в разумни граници, при това в дългосрочен план.

По време на уебинара д-р Силвия Паскалева, нутригенетик в екипа на Re:Gena и специалист в диагностиката и лечението на затлъстяването, посочи 3 причини, заради които е възможно да не успяваш да се отървеш от излишните килограми, и кои са подходите, които работят за разрешаването на проблема.

Кои причини за наднормено тегло разгледахме по време на уебинара?

  1. Кои често срещани заболявания водят до повишен риск от наднормено тегло?
  2. Кои вредни навици и модели на хранене водят до покачване на килограмите? Ще говорим за неконтролируем глад, желание за сладко, мазно и т.н.
  3. Как стресът и проблемите в метилацията се отразяват на теглото и можем ли да ги контролираме?

Кои решения обсъдихме?

  1. Как да подходим, ако теглото ни е следствие от заболяване?
  2. Как да управляваме стреса и да подобрим метилацията, ако това е причината за наднормено тегло при нас?
  3. Как да се преборим с негативните генетични предразположения, влияещи на апетита ни, и свързани с развитието на наднормено тегло?

От д-р Паскалева ще разбереш също какви са ползите от това да следваш персонализиран подход в грижата за себе си, съобразявайки се с уникалните особености на твоите гени. В отговора на този въпрос ще откриеш и защо един хранителен режим може да бъде изключително работещ за един човек и да донесе крайно незадоволителни резултати за друг.

Абонирай се за бюлетина ни, за да не изпускаш уебинари и новини!

Можеш да гледаш записа от уебинара тук:

Гост специалист

цитат от д-р Паскалева

Д-р Силвия Паскалева

Д-р Силвия Паскалева, ди е специалист с 30 години опит. Работи в области, свързани с физиотерапия, диагностика и лечение на социално значими заболявания в областта на ортопедията и травматологията, спортна медицина, диагностика и лечение на затлъстяването.

Тя има сертификат от Кaнaдския институт по диетология за Нутригеномика и генетично тестване с цел персонализирано хранене и изготвя персонализирани хранителни режими в случаите на наднормено тегло при деца и възрастни.

Използвайки опита си като лекар на Националния отбор по художествена гимнастика, д-р Паскалева провежда спортни консултации за професионални спортисти и любители.

Д-р Паскалева консултира на живо в Спортсклиник Еуровита в София, като провежда и дистанционни безплатни консултации за избор на генетично изследване.

Боряна Герасимова