Уебинарът се проведе на 7 юни с участието на д-р Юлика Новкова

Ако животът те е изправил пред диагнозата тиреоидит на Хашимото, най-вероятно вече знаеш, че можеш до голяма степен да контролираш неприятните усещания и последствия от заболяването. Подходящият хранителен режим и хормоналната терапия са основна, много важна стъпка от лечението ти. Успоредно с това обаче е нужно да се погрижиш за психиката си, за да можеш по-лесно да приемеш и управляваш настъпилите в живота ти промени и негативни последици върху тялото, личността и начина ти на живот.

Поканихме за гост лектор на нашия уебинар Юлика Новкова – доктор по Организационна психология, Организационен консултант и сертифициран бизнес треньор, основател на Juls’Psychology.

Тя ще ти помогне да начертаеш пътя, който е нужно да изминеш, за да се справиш с предизвикателствата, породени от диагнозата. Д-р Новкова сподели 7 стъпки, с чиято помощ да овладееш негативните емоции, да промениш отношението към себе си в положителна посока и да изградиш пълноценни, устойчиви във времето навици по отношение на храненето, движението и други важни аспекти от ежедневието ти.

Насоките, които д-р Юлика Новкова дава, ще ти бъдат от полза, ако искаш:

  • да се справиш с усещането за загуба на контрол и да трансформираш токсичната самокритика в позитивно отношение към себе си;
  • да избереш най-правилния за теб подход, който ще ти помогне да изградиш пълноценен хранителен и спортен режим, съобразен с твоите нужди;
  • да намалиш нивата на тревожност, повишавайки мотивацията си за изграждане на нови навици и приемане на настъпилите промени;
  • да поддържаш позитивно отношение към себе си и да планираш разумно следващите крачки в грижата за здравето и външния си вид;
  • да общуваш пълноценно с хората около теб, запазвайки личното си мнение и пространство в здравословни граници.

Абонирай се за бюлетина ни, за да не изпускаш уебинари и новини!

Можеш да гледаш записа от уебинара тук:

Гост специалист

д-р Юлика Новкова

Бизнес психолог, Екзекютив треньор и Организационен консултант at Juls’ Psychology

Д-р Юлика Новкова е приложен психолог и сертифициран бизнес треньор и над 10г. помага на бизнес лидерите да повишават качеството си на живот чрез повече грижа за себе си. Тя вярва, че да поискаме да останем “тук и сега” в тялото и съзнанието си е най-голямата награда за усилията ни, тъй като ние сме най-ценният си ресурс за успех и заслужаваме да се чувстваме свободни, гъвкави, креативни и удовлетворени.

В програмата ни “Re:Start” д-р Новкова развива инструменти за подобряване на отношенията към себе си и тялото през осъзнаване и емоционален баланс. По време на индивидуалната работа, д-р Новкова подкрепя нашите клиенти в усилията им да опознаят по-добре своите мисли, емоции и навици, които ги саботират и пораждат дисфункционални поведения.

Юлика споделя, че тихата промяна не е във вакуум и че нищо не ни липсва, защото ние не сме “счупени”, а просто не познаваме силата на умовете и сърцата си. Вярва, че работата в емпатична и защитена среда във формат “1:1” помага на хората да спрат забързаното си ежедневие и да възстановят най-ценната връзка, която имат – тази със себе си, в търсене на автентичност, цялост и продуктивност.

Боряна Герасимова