Този уебинар се проведе на 26 февруари 2021 с Владимир Новков

Гледай видеото на запис или прочети акцентите от него!

Знаеш ли какво е усещането да живееш с лекота и да харесваш тялото си?

Трансформационната програма „Re:Start – Обичай тялото си“ те води по пътя към постигането на трайна и здравословна трансформация на тялото ти, подкрепяйки те на 3 нива – физическо, психическо и емоционално. Създадохме я, за да ти помогнем да си върнеш усещането за контрол над тялото и живота. “Re:Start” е изцяло съобразена с теб и твоите индивидуални потребности.

Научи повече за програмата Re:Start

Ако обмисляш дали да се включиш в програмата сега или за в бъдеще, отдели време, за да изгледаш този уебинар. В него ще ти разкажем какво се случва в кухнята на истинската трансформация с екип, с какъвто до скоро само елитните атлети разполагаха!

Лектор на събитието е Владимир Новков, един от експертите, с които ще работиш в рамките на Re:Start. Той е личностен, спортен и социален психолог. Има магистърска степен в специалност „Социална и юридическа психология“ към Софийски университет. Автор е на програма за личностна трансформация, фокусирана върху изграждането на ключови умения за поддържане на оптимален хранителен и тренировъчен режим.

В този уебинар ще откриеш отговори на следните въпроси:

 • Кои са най-често срещаните причини да не харесваме тялото си и да не успяваме да го променим?
 • Защо бързите решения в храненето и тренировките не помагат и как да ги разпознаем?
 • Каква е разликата между промяната в отношението към тялото ни, и самата работа върху тялото ни?
 • Кои са ключовите фактори, които ни помагат да не загубим резултатите си след постигането на целта?
 • Какво е усещането да имаме свой генетичен резултат, който да ни води в грижата за нашето хранене и тренировки?
 • Какво представлява програмата Re:Start и какво може да очакваш като участник в нея?

Абонирай се за бюлетина ни, за да не изпускаш уебинари и новини!

Гледай уебинара тук, а синтезирана информация от видеото ще намериш отдолу.

1. Кои са най-често срещаните причини да не харесваме тялото си и да не успяваме да го променим?

Според Владимир Новков има няколко причини връзката с телата ни да се губи. Той посочва, че физиологичните проблеми и промени оказват сериозно влияние върху представата за тялото ни. 

Ние познаваме телата си изключително добре и съответно знаем кои са техните „недостатъци”. Много често проблемът се появява, когато сравняваме своето тяло с телата на други хора, които виждаме като идеални.

Истината е, че няма съвършени тела. Всеки от нас има определена травма или е преминал през някакво заболяване. Когато се сблъскаме с нереалистичните очаквания, които имаме за себе си и за външния си вид обаче, целите ни изглеждат много трудно постижими.

Затрупването с много информация също може да ни обърка или обезкуражи.

Затова е необходимо да имаме екип, който да ни подкрепя по пътя към постигането на целите ни, за да може да се чувстваме добре в тялото си в дългосрочен план. Именно това стои в основата на програмата Re:Startустойчива трансформация, която ни помага не само да изглеждаме, но и да се грижим ефективно за физическото и психичното си здраве

2. Защо бързите решения в храненето и тренировките не помагат?

Проблемът е, че хората обикновено са прекарали твърде много време в тяло, което не харесват или не искат. Това ги подтиква да търсят лесни решения и бързи резултати.

Всъщност една сериозна трансформация не може да се случи бързо или особено лесно, защото човек има нужда от психологическа подкрепа във всеки един момент от процеса.

„Постоянно сме изправени пред нереалистичната идея, че при другите нещата се случват бързо и лесно, а случаят изобщо не е такъв.” – споделя Владимир.

3. Каква е разликата между промяната в отношението към тялото ни, и самата работа върху тялото ни?

Промяната в отношението към тялото е много пространна тема, защото хората са склонни да придават твърде голямо значение на измеримите резултати, които невинаги са показателни за психическото състояние

Въпросът не е да постигнем фиксираната крайна цел и фиксираните килограми, а да усетим в какъв момент се чувстваме добре и се движим свободно и сигурно.

Целеполагането също е от голямо значение, защото понякога ни е трудно да си поставим крайна цел и да запазим резултатите дълготрайно. Важно е човек да не се връща към предишните си навици, когато постигне целта си, а да се старае промяната да е здравословна и трайна.

4. Кои са ключовите фактори, които ни помагат да не загубим резултатите си след постигането на целта?

 • В самото начало да е поставена ясна цел и посока, към която човек да се стреми;
 • Да се зададе най-подходящата интензивност, с която да поеме по тази посока;
 • В случаите, когато човек се отклони от вече изградения навик и посока, да знае как да се върне обратно по правилния път възможно най-бързо.

Ролята на спортния психолог е от голямо значение, защото често хората трябва да се справят с проблеми, които физиката им не позволява. Спортният психолог разбира какво мотивира един човек, като мотивацията може да бъде резултат както на външни, така и на вътрешни фактори. Ние виждаме тези генетични фактори, свързани с мотивацията за трениране, в резултата от ДНК теста, включен в програма Re:Start.

5. Какво е усещането да имаме свой генетичен резултат, който да ни води в грижата за нашето хранене и тренировки?

Много хора се колебаят кой е най-подходящия вид тренировка за тях. Генетичният резултат дава яснота от самото начало от какъв тренировъчен режим ще се повлиява най-добре конкретният човек. На база на тази информация той също така може да си изгради по-реалистична представа за резултатите, които може да постигне.

„Знанието е сила. Когато познаваш своите гени и знаеш от какви тренировки се повлияваш, е много по-лесно да бъде изграден индивидуален тренировъчен режим, съобразен с твоите нужди.“ – разказва Владимир Новков.

Понякога, обаче, след като се запознае с гените си, човек може да не е доволен от тях. Например, ако той обича кардио тренировките, но получи резултат, който показва, че се влияе по-добре от силови тренировки с тежести, е възможно това да го обезкуражи по пътя към по-здравословен начин на живот.

Именно в такива моменти се доказва необходимостта от спортен психолог, а не само от треньор.

Това, че генетичните изследвания показват определен резултат, не означава, че ние напълно трябва да спрем да правим това, което обичаме.“ – допълва Владимир.

ДНК тестовете дават информация, която ни помага да изградим по-реалистична представа за резултатите, които ще получим вследствие на нашите действия.

6. Какво представлява програмата Re:Start и какво може да очакваш като участник в нея?

Re:Start включва в себе си интердисциплинарен подход, който се състои от 

 • информация за личния геном; 
 • психологическа подкрепа; 
 • познания за тялото;
 • подходящ хранителен режим; 
 • подходящ тренировъчен режим;
 • консултация с лекар генетик;
 • 8 седмици пълна подкрепа от целия ни екип.

Целта на програмата Re:Start е да помогне на хората, които имат желание да направят спокойна, устойчива, ясна и здравословна трансформация и да обикнат тялото си. Тя е за теб, ако искаш да:

 • подобриш качеството си на сън;
 • осигуриш необходимото количество нутриенти за твоя организъм;
 • имаш повече енергия;
 • изградиш здравословни взаимоотношения с храната;
 • заобичаш тялото си и себе си повече;
 • разбереш кои са най-подходящите тренировки за теб и как да ги практикуваш.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА Re:Start

Не знаеш дали програмата ще ти бъде от полза? Имаш конкретни проблеми, които искаш да разрешиш с нейна помощ и се чудиш дали това е възможно? Запази час за индивидуална консултация с лекар-генетик онлайн, по телефона или на живо. Нашите специалисти ще ти помогнат да вземеш информирано решение в грижата за своето здраве.

Запази час за генетична консултация по твой избор

Гост специалист

Владимир Новков

Владимир Новков е личностен, спортен и социален психолог, завършил специалност “Психология” към Софийския Университет “Св. Климент Охридски”. Магистър е по социална и юридическа психология. Сертифициран е и като Елитен и ДНК треньор и трансформационен коуч към Международната асоциация за спортни науки (ISSA).

Разработил е модел за личностна трансформация в спорта на основата на типовете личности и техните индивидуални характеристики и особености. Вярва, че психическото не бива да се разделя от физическото и че индивидуалното развитие обединява и двете. Използва методите на спортната психология, за да помогне на съвременния човек да се върне към свободното си движение.

Виж повече за Владимир тук – https://www.synergisticman.com/ 

Боряна Герасимова