Събитието се проведе на 20 декември

с гост лектор д-р Силвия Паскалева, дм

Последните дни на декември са време за семейни събирания и срещи с приятели, които обичайно се случват около трапезата. Време, в което лесно можеш да се поддадеш на изкушението да похапваш каквото и колкото ти се поиска. 

Невъздържаното хранене, апетитът, ситостта, усещането и влечението за сладко и мазно могат да зависят както от навиците ти, така и от гените ти. За щастие има множество трикове, стратегии и насоки, които могат да ти помогнат да се храниш по начина, по който искаш, дори и когато пред теб има изобилие от храна.  

Затова, ако се грижиш за себе си, искаш да поддържаш добрата си форма или дори повече – да постигнеш по-добри резултати за здравето и тялото си, следващото ни събитие ще ти бъде от изключителна полза!

В рамките на уебинара „Как да не преяждаме по празниците: хранителни навици и гени“ д-р Паскалева споделя ценни насоки и идеи, които да приложиш. Тя разказва на какво се дължат някои вредни хранителни поведения и как можеш да ги контролираш успешно. Освен това в уебинара ще откриеш работещи съвети за справянето с негативни генетични предразположения, които могат да провокират повишено усещане за глад, желание за чести похапвания, силно влечение към сладкото и т.н.

От уебинара ще научиш:

  • Генетична предразположеност или просто навик – на какво се дължи любовта ти към сладкото, и какво можеш да направиш по въпроса?
  • Как да се справиш с желанието за чести похапвания – малки тайни и трикове за справяне.
  • Какво представлява невъздържаното хранене и как можеш да ограничиш влиянието на стимулите, които те водят към него?
  • Какво да направиш, ако нямаш добро усещане за ситост?
  • Кои хора са по-склонни да полагат усилия, за да си набавят любимите си храни и как да разбереш дали си от тях?
  • Кои са храните, които най-често водят към пристрастяване и как можеш да преодолееш влечението си?
  • Как възприемаш вкуса на мазнините и дали имаш предпочитания към по-богати на мазнини храни?
  • Как да откриваш и избягваш „скритите“ мазнини, които присъстват в ежедневното ти меню?

Абонирай се за бюлетина ни, за да не изпускаш уебинари и новини!

Гледай запис от събитието тук:

Гост специалист

цитат от д-р Паскалева

Д-р Силвия Паскалева

Д-р Силвия Паскалева, ди е специалист с 30 години опит. Работи в области, свързани с физиотерапия, диагностика и лечение на социално значими заболявания в областта на ортопедията и травматологията, спортна медицина, диагностика и лечение на затлъстяването.

Тя има сертификат от Кaнaдския институт по диетология за Нутригеномика и генетично тестване с цел персонализирано хранене и изготвя персонализирани хранителни режими в случаите на наднормено тегло при деца и възрастни.

Използвайки опита си като лекар на Националния отбор по художествена гимнастика, д-р Паскалева провежда спортни консултации за професионални спортисти и любители.

Д-р Паскалева консултира на живо в Спортсклиник Еуровита в София, като провежда и дистанционни безплатни консултации за избор на генетично изследване.

Боряна Герасимова