Уебинарът се проведе с участието на спортния психолог Владимир Новков

Гледай видеото на запис или прочети акцентите от него!

Голяма част от пациентите с тиреоидит на Хашимото изпитват дискомфорт в следствие на затруднен метаболизъм, наднормено тегло, мускулни болки, скованост на ставите. 

Често неприятните симптоми продължават да са налице дори когато хормоните в организма са под контрол, а един от ефективните начини те да бъдат ограничени, е чрез изграждането на пълноценен двигателен режим и повишаване на мотивацията за движение. Много често хората са демотивирани, а когато имат мотивация – тя бързо изчезва, защото резултатите се случват по-бавно от очакваното. 

Затова спортният психолог Владимир Новков разказа повече за ролята на движението в овладяването на негативните ефекти върху тялото при тиреоидит на Хашимото. Владимир е част от световната мрежа от специалисти, обучени по програмата Elite Trainer на Международната асоциация за спортни науки. 

Той е и един от специалистите в основата на трансформационната спортна програма Re:Start, с която заедно помагаме на жените и мъжете в България да се погрижат за физическото и менталното си здраве. 

Въпроси, на които ще откриеш отговор в уебинара:

  • По какъв начин движението повлиява общото състояние на хората с тиреоидит на Хашимото?
  • Какви проблеми и неприятни симптоми, свързани с протичането на заболяването, могат да бъдат адресирани чрез спорт?
  • Какъв вид спортни активности и упражнения са особено подходящи за мъжете и жените с хипофункция на щитовидната жлеза?
  • Как да планираш тренировките си така, че да по намалиш нивото на възпаление в тялото и да минимизираш риска си от травми?
  • Как можеш да се възползваш от генетичния си потенциал, за да постигнеш по-добри резултати от тренировките?
  • Как да повишиш мотивацията си за движение и да изградиш устойчиви във времето спортни навици? 

Абонирай се за бюлетина ни, за да не изпускаш уебинари и новини!

Можеш да гледаш записа от уебинара тук:

Гост специалист

Владимир Новков

Владимир Новков е личностен, спортен и социален психолог, завършил специалност “Психология” към Софийския Университет “Св. Климент Охридски”. Магистър е по социална и юридическа психология. Сертифициран е и като Елитен и ДНК треньор и трансформационен коуч към Международната асоциация за спортни науки (ISSA).

Разработил е модел за личностна трансформация в спорта на основата на типовете личности и техните индивидуални характеристики и особености. Вярва, че психическото не бива да се разделя от физическото и че индивидуалното развитие обединява и двете. Използва методите на спортната психология, за да помогне на съвременния човек да се върне към свободното си движение.

Виж повече за Владимир тук – https://www.synergisticman.com/ 

Боряна Герасимова