Уебинарът ще се проведе на 28 октомври 2021 в 19:00 ч.

 С гост лектор д-р Силвия Паскалева

Какво правиш, за да поддържаш кожата си здрава и с добър вид? Ако не виждаш желаните резултати, дори при използване на качествена козметика и изпитани процедури, може би е добре да погледнеш… към чинията си. Промените в хранителния ти режим могат да се окажат ключът към ефективната грижа и да ти спестят много време, енергия и ресурси в търсене на „вълшебни“ кремове и терапии. 

От това какви микро и макронутриенти съдържа менюто ти до голяма степен зависи как протичат ключови процеси в тялото ти, повлияващи и начина, по който изглежда твоята кожа. Може би знаеш вече за ролята на цинка, витамини А, С и други, но в същото време вероятно има и много ключови детайли, които ти убягват, както и много митове, които се оказват грешни

Персонализираната диета, съобразена със специфичните нужди на твоя организъм, може да предотврати или да намали ефекта на проблеми, свързани с фотостареене, липса на еластичност, дехидратация, оксидативен стрес, възпаления и алергични реакции и много други.

Какво въздействие оказва храненето върху кожата ти и как може да оптимизираш храненето си, така че да извлечеш максимална полза от него за здравето и външния си вид, можеш да научиш по време на уебинара „Персонализирано хранене за здрава кожа“ с участието на д-р Силвия Паскалева. 

Какво ще научиш от уебинара:

  • Ролята на диетата за стареенето на кожата – факти и противоречия.
  • Как да забавиш процесите на стареенето на кожата?
  • От какви хранителни вещества се нуждае кожата ти, за да е здрава и как да си ги набавиш?
  • Как се отразява приемът на протеините и захарите върху кожата ти?
  • Можем ли да ограничим негативните генетични предразположения, свързани със стареенето на кожата?

Събитието ще се проведе на 28 октомври от 19:00 часа в платформата Zoom. Участието е безплатно, а линк за достъп до него ще получиш по имейл, след като се регистрираш.

Запази твоето място!

Гост специалист

д-р Силвия Паскалева

Д-р Силвия Паскалева

Д-р Силвия Паскалева, дм е специалист с 30 години опит. Работи в области, свързани с физиотерапия, диагностика и лечение на социално значими заболявания в областта на ортопедията и травматологията, спортна медицина, диагностика и лечение на затлъстяването.

Тя има сертификат от Кaнaдския институт по диетология за Нутригеномика и генетично тестване с цел персонализирано хранене и изготвя персонализирани хранителни режими в случаите на наднормено тегло при деца и възрастни.

Използвайки опита си като лекар на Националния отбор по художествена гимнастика, д-р Паскалева провежда спортни консултации за професионални спортисти и любители.

Д-р Паскалева консултира на живо в Спортсклиник Еуровита в София, като провежда и дистанционни безплатни консултации за избор на генетично изследване.

Боряна Герасимова